Je voeten in goede handen!
Home » Tips » Eelt

Eelt

 

Wat is Eelt!

Eelt is een natuurlijke reactie op extra druk van de huid. Eelt lijkt onschuldig en is dat ook maar overmatig is het vaak de oorzaak van vervelende klachten.

Hoe krijg je eelt?

Eelt dient als beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten'. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Eelt en verkeerd schoeisel

Eelt kan ook onstaan door de druk van de schoen boven op de tenen of teentoppen. Dit kan pijnlijke likdoorns opleveren. Vaak zijn te kleine of te nauwe schoenen de oorzaak. Ook te wijde schoenen kunnen de oorzaak van eelt zijn, dit komt omdat er een constante wrijving is tussen de schoen en de huid. Door goed schoeisel kunt u overtollig eelt voorkomen.

Bezoek de Pedicure!

Heeft u last van overmatig eelt dan adviseren wij u een Pedicure te bezoeken. Zij zorgt niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, maar kan ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren. Bij Pedicure Langedijk zijn uw voeten in goede handen!